Optometrie

Uw ogen zijn een kostbaar bezit en daarom is het raadzaam om ook zonder klachten minimaal 1 keer per jaar uw ogen te laten controleren. Bij Van den Bersselaar Optiek worden uw ogen uitsluitend door gediplomeerde opticiens, contactlensspecialisten of optometristen gemeten.

Oogmeting

Een opticien is opgeleid om de sterkte van uw ogen te meten en de juiste brilcorrectie voor te schrijven. Onze opticiens hebben minimaal het landelijke erkend Optiek diploma MBO- niveau 4.

Wanneer u bij ons komt voor een oogmeting worden de volgende onderzoeken gedaan.

Anamnese

Tijdens de anamnese vragen wij u naar uw algemene gezondheid en uw ogen in het bijzonder, eventueel medicijngebruik en of er oogziektes in uw familie voorkomen. Wij vinden het ook belangrijk dat wij weten waarom u een oogmeting wilt.

Voor-meting

Door naar een plaatje te kijken in een speciale oogmeetcomputer wordt snel en volkomen pijnloos de globale sterkte bepaald.

Oogdruk meting

Met de nieuwste apparatuur kunnen wij binnen een paar seconden uw oogdruk meten. Een te hoge oogdruk kan een indicatie zijn voor een oogafwijking. Daarom is het raadzaam om dit te laten controleren. Loop hier gerust voor binnen.

Refractie

Eerst wordt per oog de sterkte bepaald, hierna kijken we naar de samenwerking tussen de beide ogen. Ook bepalen we samen met u de eventuele gewenste werk/computer/leesafstand.

Advies

Aan het einde van de meting zullen wij de resultaten met u bespreken en adviseren welk type bril en/of contactlenzen u het beste zou kunnen gebruiken.

Mocht er na de oogmeting blijken dat er een aanvullend onderzoek gewenst is dan kunt u doorverwezen worden naar een van onze optometristen of naar een oogarts.

U kunt altijd bij ons langskomen om uw ogen vrijblijvend te laten controleren. Wilt u er zeker van zijn dat u niet hoeft te wachten en dat wij alle tijd voor u hebben, dan kunt u het beste van tevoren even een afspraak maken.

Van den Bersselaar Optiek

Udenhout
Kreitenmolenstraat 5
5071 BA  Udenhout
tel.: 013-5111413

Oogziekte