Contactlenzen

Denkt u erover om contactlenzen aan te schaffen? Dan bent u bij Van den Bersselaar Optiek aan het juiste adres. Onze gediplomeerde contactlensspecialisten zijn ervaren, werken zeer nauwkeurig en hebben kennis van de laatste ontwikkelingen door het regelmatig volgen van congressen en cursussen. De ontwikkelingen op het gebied van contactlenzen gaan de laatste tijd zeer snel, en daarom bekijken we bij elke controle of het type contactlens dat u draagt nog wel de meest ideale voor uw ogen is. Zo kunt u altijd veilig, gezond en comfortabel lenzen dragen.

Na de eerste aanpassing is het van groot belang dat u op een zorgvuldige manier omgaat met uw lenzen en ook uw ogen nog regelmatig laat controleren. De conditie van uw oog kan, zonder dat u het merkt, veranderen en dan kan een op tijd inspelen op de situatie een hoop ellende voorkomen.

Er zijn tegenwoordig veel verschillende types contactlenzen op de markt. Samen met uw contactlensspecialist bepaalt u welke lens het meest geschikt is voor u. U kunt denken aan enkelvoudige contactlenzen maar ook multifocale lenzen zijn een optie.

De meest voorkomende lenzen zijn:

Harde  zuurstof doorlatende lenzen:

Harde contactlenzen zijn gemaakt van vormvast, zuurstof doorlatend materiaal. Ze zijn geschikt voor bijna iedere sterktecorrectie en de gezichtsscherpte is vaak beter dan bij zachte lenzen. Een nadeel van harde lenzen is dat ze gevoelig zijn voor stof, wind en water en dat het draagcomfort soms wat lager kan zijn dan bij zachte lenzen.

Zachte lenzen:

Zachte lenzen zijn de meest gebruikte contactlenzen. Ze zijn eenvoudig te reinigen en te onderhouden. Bovendien zijn veel zachte lenzen tegenwoordig zeer zuurstof doorlatend, wat ze geschikt maakt voor mensen met droge ogen. Zachte lenzen zijn verkrijgbaar in de vorm van daglenzen, weeklenzen, maandlenzen en (half) jaarlenzen. De lenscontroles en vloeistoffen zijn bij de lenspakketten inbegrepen.

Tegenwoordig zijn er ook multifocale zachte lenzen te verkrijgen. Vraag naar de verschillende mogelijkheden in een van onze winkels!

Nachtlenzen:

’s Nachts lenzen dragen en overdag zonder bril of lenzen scherp zien? Klinkt bijna te mooi om waar te zijn maar toch is dit mogelijk met nachtlenzen. (Uw sterkte moet dan wel liggen tussen de 0 en -4.00 dioptrie)

Wat zijn Nachtlenzen?
Nachtlenzen zijn speciale contactlenzen, die je in doet vlak voordat je naar bed gaat. U draagt ze de hele nacht en terwijl u slaapt corrigeren ze uw ogen. Bij het opstaan doet u de lenzen uit en u ziet de gehele dag scherp, zonder bril of contactlenzen.

Hoe werken nachtlenzen?
Nachtlenzen hebben geen direct contact met uw hoornvlies, ze drijven op een laagje traanvocht ook wel ‘traanfilm’ genoemd. Dankzij de speciale vorm van de lens zorgt deze traanfilm ervoor, dat de voorkant van uw hoornvlies iets platter wordt. Na het dragen van deze lenzen, kunt u een tot twee dagen scherp zien. Wilt u, om welke reden dan ook stoppen met het dragen van nachtlenzen? Geen probleem, uw ogen krijgen vanzelf weer hun oorspronkelijke vorm terug. 

Iets voor mij?
Wilt u weten of nachtlenzen ook voor jou u een uitkomst zijn. Kom naar een van onze winkels en laat u vrijblijvend informeren.

Van den Bersselaar Optiek

Udenhout
Kreitenmolenstraat 5
5071 BA  Udenhout
tel.: 013-5111413

nkl-contactlenzen

cooper-vision