Glazen

U vindt alleen brillenglazen van top kwaliteit bij Van den Bersselaar Optiek.
U kunt bij ons terecht voor de nieuwste generatie brillenglazen.
Wij kiezen steevast voor merken die garant staan voor innovatie, kwaliteit en mode.
Dat het montuur de meeste aandacht krijgt bij het kiezen van een bril, is best begrijpelijk.
Het is echter ook belangrijk voldoende aandacht te besteden aan de keuze van uw glazen. Voor een optimaal zicht, maar óók om uw ogen het comfort te bieden dat ze verdienen!

Enkelvoudige glazen:

Wanneer u merkt dat u niet scherp meer ziet, zou het heel goed kunnen dat u toe bent aan een bril. Bent u jonger dan 40 jaar, dan zult u waarschijnlijk bijziend zijn; u kunt dan ver weg niet meer goed zien. In dat geval heeft u enkelvoudige glazen (of contactlenzen) nodig die dit corrigeren.

De leesbril:
Dit is een vaak toegepaste oplossing voor het ‘leesprobleem’. Standaard leesglazen bieden goed en helder zicht op afstanden binnen 50 cm. Bij het wisselend dichtbij en veraf zien moet u de leesbril steeds op- en afzetten. Droeg u al een bril voor in de verte dan zult u steeds van bril moeten wisselen. Bij dagelijkse activiteiten kan dit hinderlijk en onpraktisch zijn.

Multifocale glazen:

Veel mensen tussen de 40 en 50 jaar krijgen moeite met lezen. U moet de krant zó ver weg houden dat uw armen te kort lijken. Dit natuurlijke verschijnsel wordt presbyopie of leeftijdsverziendheid genoemd. Met de juiste glazen is het gemis aan sterkte goed te compenseren. Er zijn verschillende glastypen waarmee u, net als vroeger, weer goed dichtbij kunt zien. Bij multifocale glazen gaat de sterkte voor het zien in de verte zeer geleidelijk over in de leessterkte. Een bril met multifocale glazen biedt goed zicht op elke afstand van dichtbij tot veraf, zonder hinderlijke overgangen. Bij de keuze van het glas wordt rekening gehouden met uw dagelijkse activiteiten. En aangezien elk oog uniek is, hebben wij voor elk type brildrager wel een passend glas.

Bureauglazen:

Bij het werken aan een bureau, met een beeldscherm, bij het knutselen of het geven van een presentatie voor een grote groep is het prettig of zelfs vaak nodig om op grotere afstanden maar ook dichtbij goed en scherp te kunnen zien. Met onze Rodenstock Bureauglazen kunt u vanaf 35 cm tot maximaal 4 meter ver weg nog scherp zien.

Wij adviseren u graag welk glas voor u de beste keus is. Een standaard optometrisch onderzoek is bij aankoop van de glazen inbegrepen.

Van den Bersselaar Optiek

Udenhout
Kreitenmolenstraat 5
5071 BA  Udenhout
tel.: 013-5111413

Rodenstock

rodenstock